Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/7/f/egedalarkiverogmuseum.dk/httpd.www/modules/mod_gmsmenu/helper.php on line 75

 

 

 

 

 

Bøger

Hos Egedal Arkiver og Museum har vi mange spændende lokalhistoriske bøger du kan låne eller bladre i på stedet – f.eks:


Nissens Historie (NY)

Den hyggelige julenisse og hans slægtninges historie, beskrevet af folkemindeforskeren Feilberg. Nyudgivelse af tekst fra 1918. 133 sider.


Danske præstehustruer. (NY)

Tillæg til S. V. WibergsPræstehistorie. Udvidet af Flemming Aagaard Winther. 468 sider med de præstehustruer der mangler hos Wiberg. Ordnet efter pastorat.


Den danske Chokoladehistorie. (NY)

Af Anette Hoff. Fortællingen om danskernes brug af chokolade fra 1700-tallets luksusdrik til nutidens Yankie-bar. 3 bind i Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie. 325 sider, rigt illustreret.


Personalhistorisk tidsskrift. Tema om indvandring (NY)

Artikler om: Pas, opholdsbøger og udlændingesager. En nederlandsk indvandrerfamilie i 1600-tallets Ålborg. Marja fra Galizien. 243 sider.


Leyers eller Beleyrings Dagverck (1663) (NY)

Vartovspræsten Anders Matthiesen Hjørrings dag-for-dag beretning om svenskernes belejring afr København 1658-1660. 273 sider


Til Stenløse Kommune

Af Nils Erik Andersen og Bent Stiesdal Om tilflytningen ca. 1945-72. 77 sider med interviews, resultat af spørgeskemaundersøgelser og beretninger om kommunens udbygning. Bogen er rigt illustreret. Udgivet af Stenløse Historiske Forening 2001 Udsolgt kan ses på Stenløse Lokalarkiv og lånes på Ganløse biblioteker.


Stenløse Kommune - før og nu

Af Nils Erik Andersen og Bent Stiesdal Indeholder 2 x 44 foto med billeder fra tiden omk. 1900-1920 og samme motiv taget i 1998. Udgivet af Stenløse Historiske Forening 1998. 97 sider, indbundet, rigt illustreret. Udsolgt, kan ses på Stenløse Lokalarkiv og lånes på Stenløse og Ganløse bibliotek.


Kend din egn

Skrevet og med tegninger af Bent Stiesdal. Foreningen er kommet i besiddelse af et mindre oplag af denne populære bog fra 1993. Bogen er på 98 sider og udgivet i 1993 til Stenløse Historiske Forenings 25 års jubilæum. Med denne bog er der muligheder for udflugter med historiske og geografiske beskrivelser i den tidligere Stenløse Kommune. UDSOLGT, kan ses på Stenløse Lokalarkiv og lånes på Stenløse og Ganløse bibliotek.


Søsum By´s Jorder

Af Henrik Andersen og Oluf Lehnstad Bogen er en afgangsopgave fra Akademiets arkitektskole 1974, og den er, som de selv siger, lavet i samarbejde med Søsum-borgere. Bogen giver en historisk gennemgang af landsby og opland som baggrund for situationen i 1974. Samtidig giver arkitekterne et bud på, hvordan udviklingen kan blive. Deres antagelse synes i dag til fulde at være gået i opfyldelse. Bogen er et meget interessant bidrag til belysning af egnens historie. Udgivet af Stenløse Historiske Forening 1975 Udsolgt. Kan ses på Stenløse Lokalarkiv.


Stenløse Historiske Forenings medlemsblad

Foreningens medlemsblad tilsendes medlemmerne 4 gange årlig og indeholder foreningsnyt samt arkæologiske, personalhistoriske og andre historiske artikler hovedsalig med tilknytning til foreningens dækningsområde.


Nyt om gammelt

Ølstykke Historiske Forenings medlemblad. Det udgives 4 gange årligt og distribueres til foreningens medlemmer. Det omhandler foreningsnyt samt arkæologiske, personalhistoriske og andre historiske artikler. Kan udlånes fra Ølstykke lokalarkiv.